Italiensk salamimed peppar, Körsbärstomater och Brieost…. Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röra på creme fraiche och örter
Paolo Robertos recept på varm tomatsallad till grillat kött. -Mama Skogly ♥ Varm tomatsallad. Det skulle egentligen vara grillat lamm, men vi fick inte tag på det
Är det fint väder så promenerar jag och Rasmus ner till skolan och hämtar Isabella men regnar det så tar jag bilen och bara på dom få minuterna som det tar ner, ut med vagn, i med bebis och in till skolan så hinner man ju bli pisseblöt
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
Det blev en medsalami och fetaost - en schlagerpaj. Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform)
Lägg tomaterna på salladen, ringla över oljan och toppa med lök och svartpeppar. Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljan med kall olja men då blir den inte så grön)
Var försiktig med salt då både salami och ost ger sälta. Helgen närmar sig med stormsteg så därför tyckte jag det skulle passa extra bra med ett "helgrecept" idag
Hade en underbar vecka med solsken, skidåkning och mysiga kvällar. Nog om ursäkter, självklart tänkte jag tipsa om en supergod matpaj bestående av brieost och salami
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.