Jag har fortfarande min farmors gamla gutjärnspanna på besök här hemma. Jag har så många planer för den - då jag inte har en stekpanna jag kan ställa i ugnen i Milano tänkte jag passa på här
1Tomatsallad. 11 st brietårta Tomatsallad 4 st tomater 1 st rödlök 6 st stora bladfärsk basilika 1 msk balsamvinäger 1. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter
VarmTomatsallad. Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt Sparris och Citronsmör. Tomatsalladen räckte även som tillbehör till nästa dags middag på färska Räkor med Aioli från Henån’s Fisk och Skaldjur
En variant på caprese med varma tomater som rostas i ugnen smakade finfint som tillbehör. Tomatsalladen görs parallellt med att köttfärssåsen puttrar och pastan kokar
Blanda ihop grönsaker, fetaost och de småvarma tomaterna och servera salladen direkt. Gör så här. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnsfast form eller plåt
Men en varmtomatsallad är gott. En tomatsallad behöver inte alltid serveras kall. Varmtomatsallad. Tanken är att när du serverar så ripplar du över lite av såsen från tomatsalladen över kycklingen på tallriken när du lägger upp och garnerar med lite hackade oliver och basilikablad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.