1/2 st Galia melon (snygga tärningar). 16 st Snygga skivor parmaskinka. 1100 gr Färskost med vitlök. 110 ml BalsamvinägerBlanda honungen med balsamvinäger och ställ in i kylen, lägg ut parmaskinkorna på en bänk och lägg i en klick färskost på varje, rulla ihop snyggt och dela dem snett på mitten. 1Lägg sedan ut ett snyggt salladsblad på en tallrik, dela upp melonen på tallrikarna och sedan kärnorna från granatäpplet. 1Lägg på parmarullarna och avsluta med att ringla balsamblandningen på toppen av allt
Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Låt den ligga och dra 10 min i saften av en halv citron, lite salt och lite svartpeppar. Blanda ner i rödlöksröran och tillsätt 2 msk finhackad slätbladig persilja och 2 msk finhackad koriander
Servera alldeles nygjord med pressad potatis, smörslungad spenat ochtomatsallad. Själv hade jag en fantastisk nyårskväll med jättejättegod mat på restaurang tillsammans med äldsta dottern och hennes man
med ett basilikablad eller eller något annat grönt om du har hemma (ej nödvändigt). Dela buffalomozzarellan i två delar (så att skärytan blir så stor som möjligt) och lägg upp delarna på varsin tallrik
Ta en stor glasskål och täck botten med tomater sen lägger du på skivad lök. Blanda olja, vitlök, vinäger, persilja, paprika,chilisås, örter och kryddor efter egen smak i en skål
Fyll botten av glassformarna och ställ i fysen medanmelonen stavmixas. Fyll glassformarna medmelon. Isglass med jordgubb och passionsfruktKiwiglass med mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.