Skala och kärna ur melonen. Räkna med några timmar för att frysa melonkuberna ordentligt. För att det är lill-lördag, semester, till helgen eller bara för att det faktiskt fortfarande är sommar och för att det är så gott
Nu i helgen så testade jag på att göra den populära glassen baserad på grädde och kondenserad mjölk. En av smakerna blev den här supergoda glassen med hallonsylt och lakritssås
Vatten ochhonungsmelon i bitar, jag pressar lite limesaft över och det blir en god sallad. Ost-skinka -tomat -persilja och basilika-paprikapulver-salt och peppar
Denna gång med vanilj och hallon. JAg vispade 5 dl grädde, 1 burk med kondenserad mjölk, 2 tsk vanillin och sen 2 dl hallonkompott. Häll 1/3 av sylten i botten, häll över hälften av glasscreme, häll i 1/3 hallonsylt, häll på den sista glasssmeten och sen den sista sylten. Ställ i frysen minst 4 timmar och sen är det bara att avnjuta
Hallonglass på choklad- och valnötsbottenVid Hornborgasjön mellan Skövde och Falköping – inte långt ifrån Journal Chocolats redaktion – ligger Löfwings Ateljé och Krog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.