Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesanoch gräslök
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris ochbacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
jag serverade med egenhändigtodlade vaxbönor. koka 4 portioner spagetti eller valfri pastastek 2 pkt bacon som klippts i små bitar så att den får lite ytarör ihop3 äggulor3 dl grädde (vi använde laktosfri matlagningsgrädde)1 dl färskriven parmesanostsaltoch mycket svartpepparrör ihop allt och lägg det i en smord ugnsform. Toppa med riven ost (ej parmesan)In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. 2 pkt bacon
Broccolipuré medbaconochparmesan, en inte alls oväntat god kombo. Visste att detta skulle fungera ihop ochhärmed har jag skapat en ny favorit till mitt lowcarb-register
Broccolipuré medbaconochparmesan, en grymt lyckad kombo. Häll gräddkoket i en skål och lägg broccolin och löken i en bunke tillsammans med en klick smör och en stor klick mjukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.