Min favoritsoppa är en thailändskkycklingsoppa som heter TomKaGai. Jag har gjort tomatsoppa. Jag brukar modifiera receptet lite eftersom att jag sällan har citrongräs hemma och när jag väl köper det så är det dyrt och blir alltid över, samt lite andra småsaker som hjälper att göra det lite billigare och enklare
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tomkagai - en riktigt het kycklingsoppa
blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). En fördel är att man kan tillsätta vad man vill i soppan. Räkor, kyckling eller annat kött och även grönsaker kan man variera
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad
Den här kycklingsoppan med kokosmjölk eller Tom Kha Gai som den brukarkallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. skalad och riven. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 5 minuter. 4 vårlökar
Var försiktig så att inte tomaterna förlorar sin form. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.