Tom Ka Gai – thailändsk kycklingsoppa
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Den som vill läsa mer om alla karaktäristiska ingredienser i det thailändska köket finner intressant läsning här: http://katinkaskitchen.com/?p=14997
  • 1 liter thailändsk buljong enligt receptet på länken ovan
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 3-4 cm galangal (finns i asiatiska butiker och numera även i vanliga mataffärer ibland) ersätt med ingefära om du inte får tag på galangal
  • 2 stjälkar citrongräs (lemon grass)
  • 3-5 makrutblad/limeblad (finns också på asiatiska affärer och går utmärkt att frysa)
  • 2 msk Nam Pla (thailändsk fisksås)
  • 1-2 limefrukter lite socker (gärna palmsocker)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.