Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten. Lägg hälften av mandelbiskvierna med lite av kaffe- och kahlúalagen i botten på små glas eller koppar
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 3 tsk apelsin juice. 3 tsk apelsin juice
Tiramisumed rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Tiramisu. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.