Tiramisu
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 Savoiardi-kex (Ladyfingers)
  • 12 dl starkt bryggt kaffe, helst espresso
  • 14 ägg
  • 11 dl socker
  • 1450 g Mascarpone färskost
  • 14 msk Amaretto, Marsala, Maraschino, konjak, grappa brandy
  • 12 msk kakaoGör espressokaffe eller brygg starkt kaffe. Välj ut en form ex. mindre gratängform eller fat med kanter som rymmer ett lager av hälften av kexen. Dela upp äggen i vitor och gulor i två stora bunkar. Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Vispa ner spriten och färskosten. Vispa äggvitorna till hårt skum i den andra bunken och vänd ner i ostblandningen. Nu är det dags att lägga ihop tiramisun - lite som en lasagne. Doppa undersidan av hälften av kakorna i kaffet. Lägg dem med kaffesidan ner. Bred ett täcke av hälften av ostblandningen över kexen i formen. Lägg ett till lager med kaffedoppade kex och toppa med ostblandning. Sikta över ett lager kakao med en sikt eller sil. Ställ tiramisun i kylskåpet i minst tre timmar - gärna över natten. Skär upp och lyft ut bitar eller ta med en stor sked. Tiramisu håller sig några dagar i kylen och är godast när den fått stå och dra något dygn.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.