1 Grissini25
g jäst 2,5 dl ljummet vatten 6-7 dl vetemjöl 2 tsk salt 5 msk kallpressad rapsolja havssalt vallmofröLös upp jästen i vattnet. Rör i hälften av vetemjölet, saltet och oljan. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 20 minuter till dubbel storlek.
Värm ugnen till 200 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut dem till 0,5-1 cm tjocklek. Använd rikligt med mjöl vid kavlingen så att inte degen fastnar. Pensla degen med vatten och strö över salt och vallmofrön.
Skär degen i 1 cm breda remsor. Vrid remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i 10–15 minuter.
Grädda grissinin i cirka 20 minuter tills de är gyllenbruna. Om de inte blir helt spröda kan du eftertorka dem i ugnen. Stäng då av värmen och öppna luckan så torkar de snabbt. Förvara dina grissini torrt och svalt.
Tacos skulle jag nog kunna äta minst två gånger i veckan, jag älskar verkligen det. -) Det blir ju dock kanske lite enformigt om man skulle äta tacos på samma sätt varje gång men man kan ju variera sig som tur är
Vi pratar om allas vår Mat-Tinas gnudi som hon lagade till i ett av avsnitten i serien "Tina hälsar på", närmare bestämt när hon var i Italien och besökte någon fotbollsspelare som vi knappast visste vem det var
Koka 6 ägg. Blanda ihop lättfil, créme fraiche och majonnäsen. Lager 1. Tag fruktcocktailen, sila av spadet och lägg bären i en bunke, ev, krossa dem lite
Lägg upp ett par skopor glass i 4 höga vinglas, stänk över vodkan och toppa med Spumante. Strö några flingor havssalt på toppen och avsluta med lite olivolja
Jag börjar med att tillägga. Om det är någon krydda du ej gillar så minska den, eller uteslut den. Blanda alla ingredienser på listan från krossade tomater till och med strösocker i en gryta
Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin. Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull
Värm ugnen till 180°. Hyvla potatisen tunt, gärna med mandolin eller i matberedare. Skölj och finstrimla purjolöken och skala och krossa vitlöksklyftorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.