1 mald
bockhornsklöver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
1
gurkmeja
1 olja
till stekning
1
jasminris
1
naan
1 koriander
till garnering
1 lime
att pressa överMarinadHacka kycklingfiléerna i bitar.Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling.Täck bunken och låt marineras 1 h i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.Tikka masalaHacka löken i tärningar och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja.Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.Vänd i kycklingen tillsammans med yoghurtmarinaden. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min.Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum.
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
OCH av Chicken TikkaMasala (som jag idag ätit till middag för tredje dagen i rad. Har man nu inte en Crockpot, så kan man givetvis laga sin Chicken TikkaMasala i en alldeles vanlig gryta, men då får man nog minska tillagningstiden till ca en timme
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Inlägget Tikkamasala med kyckling eller oumph dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner tikkamasala Marinad. 900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk 1,5 dl turkisk yoghurt 1 msk garam masala 1 tsk svartpeppar 1 tsk korianderpulver 1 tsk paprika- eller chilipulver 1 tsk salt Tomatsåsen. 4 portioner tikkamasala. 1 msk garam masala
Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. 3 tsk garam masala. 1 Fräs morötter, lök, vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna tills löken är mjuk
Detta är en snabblagad TikkaMasala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. 1 burk Santa Marias India TikkaMasala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter. En burk Santa Marias India TikkaMasala Sauce kostar 14 smartpoints. En burk Santa Marias TikkaMasala Sauce kostar 8 propoints. En burk Santa Marias India TikkaMasala Sauce kostar 14 smartpoints
180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikkamasala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
Combine garlic, ginger, turmeric, garam masala, coriander, and cumin in a small bowl. garam masala. Whisk yogurt, salt, and half of spice mixture in a medium bowl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.