Hacka löken grovt och fräs den tillsammans med oljan och thaicurryni en stekpanna. Lägg i de färdiga köttbullarna (hemgjorda om man vill) och häll på kokosmjölken
Thaiköttbullar med jordnössås, ris och wokade grönsaker. Konstigt nog känns det inte alls som fredag. Varit grått och blåsigt väder idag och vi har intevarit ute speciellt mycket
Blanda alla ingredienser utom färsen. Låt stå och svälla iminst en kvart. Blanda ner färsen och arbeta samman till en smidig smet, Låt gärna stå och samla smak i kylen en timme
Alltså, hur många måltider med gul färg kan två matglada personer få i sej på kort tidegentligen. Musslor, kycklinggryta, kikärtssoppa, lax och smoothie är bara några av alla de solgula varianterna som vi satt i oss den senaste tiden, och som om dom inte räckte så dyker här upp ytterligare en idag
Thaiköttbullar med cashewsås. Ett måste på julbordet om ni frågar mig. Bara att rulla ihop och steka. Så i år tycker jag att ni ska göra egna istället för att köpa färdiga
Thaiköttbullari jordnötssås. Litesmådåligbild tagen direkt över spisen, men vi var så hungriga så det fanns intetid att göra en riktigfotografering med upplagd mat etc
Eftersom vår familj turas om att laga mat så brukar jag kunna planera ”min” middagi förväg Torsdagar är min dag och den här veckan har jag planerat att laga era thaiköttbullar
Blanda köttfärs, krabbkött, ströbröd och ägg i en bunke. Tillsättvitlök, spansk peppar, ingefära, salladslök, persilja, koriander, fisksås, limeskal och saft
Under mars månad gjorde vi nästan en jorden-runt-resa i smakernas värld när vi mumsade på thaiköttbullar med jordnötssås en dag och en finsk-rysk pasha till påskdessert en annan dag
x Thaiköttbullar med cashewnöttersås. Gårdagens middag kan intebeskrivas på annat sätt än underbar, receptet kommer från hälsokokboken (fast jag har gjort några små ändringar), men all "credit" går till författaren som skrivit boken
- Blanda alla ingredienser utom köttfärsen, låt stå och svälla iminst en. - Arbeta samman med färsen till en smidig massa, det är viktigt att bearbeta den lagom mycket så att färsen håller ihop och bullarna blirsaftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.