Fläskfilé. 500 g fläskfilé. Fläskfilé500 g fläskfilé 2 msk smör salt och peppar. Potatis och morötter. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter, eller tills den är färdigkokt
Om jag ska vara ärlig så är det såsen som är triumfkortet i den rätten, för stektfläskfilé med lite svartpeppar är kanske inte så rajtan-tajtan egentligen…
400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8 coctailtomaterMarinad. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART
Dela fläskfilén i cirka 8 lika stora bitar. Låt köttet steka klart i ugnen, 3-5 minuter, tills det är genomstekt och osten börjat smälta. Ca 600 g fläskfilé
Värma upp en stekpanna och stek sparris och fläskfilé med lite olja. Steka båda sidor av fläskfilé. ca 300g fläskfilé. Skiva fläskfilé ca 1 – 1,5 cm. ca 300g fläskfilé
Skär fläskfilé i bitar och stek i olja. Recept. maaret. sön, 2013-10-27 17. 07. 3. 833335. 20min. (0). Krydda. Tillsätt Oatly iMat eller vispgrädde och låt koka en stund till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.