ett litet knippe färsk koriander eller mynta (beroende på smak). Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Thai fisk soppa. 4 bitar torskrygg2 bitar lax1/2 purjolök1 citrongräs pinne1 grön chili3 vitlöksklyftor 1 lime1 röd paprikaFärsk koriander 1 burk kokosmjölk2 dl grädde2 dl vitt vinSaltPepparPaprikakryddaDela fisken i små kuber, strimla paprika, purjolök och chili, hacka vitlöken och stek allt i en vid kastrull i lite olja
Det är inte “riktig” Pad thai, utan mer vår variant av det hela. Pad thai. 500 g färska böngroddar. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. Jag tror dock att den är borta ur deras sortiment och ersatts av Phad thai sås på flaska
Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal
Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. jordnötterbanan, skivadeFräs köttfärs och lök med kryddorna och lägg i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.