Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Så det blev en mix mellan Kina och Thailand tror jag. Besökte en spännande asiatisk butik i veckan och kom ut med en påse räkor, vårlök, koriander och lite röd curry
Thailand here I come. I med böngroddar och räkorna. Hetta upp oljan och i med chili och vitlök. Funkar kanoners att byta ut räkorna mot kyckling om man så vill
Fräs sötpotatisen och ingefäran i olja tillsammans medcurrypasta. Om man är känslig för start mat så kan man minska på currypastan, servera den på sidan om
-)Det är ju faktiskt en väldigt enkel rätt med rätt så simpla ingredienser men det blir väldigt gott och smakade precis som det brukar göra på thairestaurang
Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red currymed kyckling. Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat
Pad thaimedräkor och kyckling. Nästa helg vill hon ha sushi, och därefter nudelsallad medräkor. Skala de råa räkorna och ta bort den svarta bajssträngen
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thaicurrypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är medräkor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.