) med hallonfluff. att färdigställa en tavla å den blev sååå fin. Jag åt mitt fluff med en skivad banan. Överst på tavlan pysslade jag ihop en vimpelrad som blev superbra komplement till tavlan
Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. En stektermometer är ett måste, likaså en skärmaskin för att få tunna fina skivor
Ta upp köttet och torka av det noga innan det skivas tunt, allra helst medskärmaskin. På torsdag åker jag och mamma med en buss upp till Haparanda för lite shopping
Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. Snygga blev de också, hon har ju talang för att jobba med händerna och göra vackra saker
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Så här fin var tavlan som Amanda fick av Linda. Stek biffarna i smör på medelvärme. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar
Häng upp handduken med köttet i ett soligt söderfönster. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 4-5 dagar. Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna medskärmaskin
Skiva rostbiffen riktigt tunnt, helst medskärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Skölj ur stekpannan med lite vatten så du får ut alla smakerna och häll i grytan. har gjort katter idag till tavlor som ska säljas lite pilligt men kulja och så vad det ju detta med gjutjärnspannan
Jag gjorde en jättesmaskig köttgryta igår med fläskytterfilé, paprika och mango chutney. Så god den blev och det här är en av de grytor när man vill avsluta måltiden med att slicka upp såsen från tallriken
Älgskav är enkelt att göra när man som vi har en skärmaskin, istället för att förfrysa fingrarna lägger man det fortfarande frysta älgköttet i skärmaskinen och snabbt har man skav
Använd gärna en skärmaskin om du ska ha din rostbiff på en buffé. Vi startar med en smarrig hotellfrukost och avslutar med en, förhoppningsvis, ännu smarrigare middag och vad som händer däremellan har vi inte riktigt bestämt än
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.