Enkla och snabba att fixa. 100 g smör (eller mjölkfritt margarin)1 dl socker2 tsk vaniljsocker2 dl havregryn2 dl puffat ris (Vårgårda ris) + någon dl till att rulla dem iKör havregrynen några sekunder med knivarna i matberedaren
Och på tal om snöbollar, så här har det sett ut på min balkong i veckan. Ta upp lite cocosblandning och rulla till en boll som är cirka 1½ cm- 2 cm i diameter med hjälp av händerna
Går ni i bak- eller fiaktankar kanske till och med. Jag och mina barn tycker om att baka snöbollar till jul, vilket har blivit en fin tradition på godisbordet de senaste åren
gjorde snöbollar. Snöbollar , ca 15 st 100 g vit choklad 1 ¼ dl kokos ca 1 msk pressad citronsaft kokos att rulla i Hacka eller bryt chokladen och smält i vattenbad
Basen i dessa snöbollarna är just vit choklad men det som är så bra med dessa är att de inte blir sådär ruskigt söta då man har i lite citronsaft som balanserar upp det hela
Ställ in smeten i kylen i 5-10 minuter så smeten stelnar lite och bollarna blir lättare att rulla. Blanda 200 kokos och den kondenserade mjölken, addera kokosmjöl och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.