Den här päronpajen är busenkel. Vi åt de här päronpajerna en dag i slutet av oktober. Och då har han ändå konkurrens av en medelålders man med ”kockmage” och en 18-åring, vars vanligaste replik är ”Jag är hungrig”
DiggRedditTwitterStumbleUponSkriv utFacebookE-postLinkedInTumblrPinterestGoogleGillaGilla Laddar. Bryn dessa på låg värme i ca 10 minuter tillsammans med 2-3 matskedar smör, ett par nypor salt och lite finmalen svartpeppar
gillar du den typen av kaka gillar du säker de här rödvinsinkokta päronen - ljuvliga till efterrätt. Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 5-7 min. Grädda på 175 rader i ca 25-30 min. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i ca 30 min Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 5-7 min Fyllning. 25-30 min Servera med lättvispad grädde alt creme fraiche
75g smör - rumstempererat. Blanda alla ingredienser till pajbotten i en skål. Smeten blir ganska lös. Lägg smeten i en smord pajform och lägg på päronhalvorna
Värm socker och smör i en stekpanna (som tål ugnen) och smält ihop till ljust brun färg - karamell. Kavla under tiden ut smördegsbitarna till din Tarte Tatin på en mjölad yta
Då lovar jag att du kommer att tycka om denna smarriga päronpaj. Tycker du om nötter. Receptet har jag fått från min mamma som har bakat denna paj i många år, jag har inte tröttnat på den och jag kommer nog aldrig göra det
Nu har jag nått fram till det sista av mina dokumenterade Julia Child-recept. Fransk champinjonsoppa. Jag kan tänka mig att en blandning av champinjon och andra svampar, som Karl-Johan eller kantarell skulle bli himmelskt
Idag en fransk variant. Det är tisdag och arbetsveckan har ännu många dagar kvar. Så gör livet lite roligare och godare genom att baka och njuta av en äppelkaka
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter
Tag ut kakan ur ugnen och lossa med en kniv runt kanten på tarten. Lägg ett stort ugnsfast uppläggningsfat upp och ner ovanpå stekpannan och vänd snabbt pannan och fatet så att tarten hamnar på fatet
Loire är ju ett äppel-distrikt och det finns många äppelodlingar här omkring. Tarteaux pommes måste nog vara den vanligaste efterrätten från det här området
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.