Tacosoppa – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 11 st gul lök, hackad
  • 11 st rödlök, hackad
  • 12-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 11 påse tacokryddmix, samt vatten enligt påsens instruktioner
  • 11 burk krossade tomater, gärna i tetra
  • 11 burk majs, liten avrunnen
  • 11 burk bönor, gärna röda, vita eller blandade, avrunna och sköljda
  • 13 msk chillisås
  • 14 st potatis, skalade och fint tärnade
  • 11 st paprika, röd eller gul, tärnad
  • 11 buljongtärning, grönsak eller kött
  • 13 dl matlagningsgrädde, gärna vegetabiliskFräs lök, vitlök i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt köttfärsen och bryn. Rör sedan ner tacokryddmixen och tillsätt vatten enligt påsens anvisningar.
  • 1 Tillsätt tomater, majs, bönor och chilisås. Rör ut buljongtärningen i angiven mängd varmt vatten, och tillsätt buljongen i kastrullen.
  • 1 Lägg in potatis och paprika, och låt soppan småkoka tills potatisen har blivit mjuk.
  • 1 Tillsätt grädden, och låt soppan koka ihop i några minuter.
  • 1 Servera soppan med tortillachips och/eller ett gott bröd som tillbehör.
  • 1 Tips! Vill du ha soppan lite magrare kan du byta ut en del av grädden mot mjölk och/eller vatten i motsvarande mängd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.