1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. 1Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen. 10 minuter på 225 °C
Det knäckiga havretäcket, som smakar som en knaprig kaka, kompletterar den lätt kanelsmakande, söta och mjuka, äppelfyllningen på ett alldeles utmärkt sätt
Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Helgen som gick bjöd ju på strålande sol och riktig vårvärme
Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel. Du hittar receptetpå flera ställen på denna blogg, men självklart skriver jag även här
Vispa samman ägg, grädde och salt. Lägg tomatbitar och ost i pajskalet och häll över äggblandningen. 4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. 4 ägg
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna
Nu är rabarbersäsongen här och vad smakar väl bättre än en paj på dessa primörer. Denna paj är superenkel att göra och serveras bäst ljummen med en klick god vaniljglass eller vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.