Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Den här gången blev det Ädelost från Åsberget’s Getgård som fick åka in i ugnen. Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron 50 gr Ädelost 1 dl Hjortron 5 Valnötter En knippe färsk Persilja Rapsolja till fritering Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form. 50 gr Ädelost
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kyckling, ädelost & granatäpple. Ikväll lagade jag en rätt som liksom kommit till mig i tanken. ). Kombinationen av det lite beska i ädelosten & det halvsöta i granatäpplet blev precis så bra som jag hoppats
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint, fräs i en stor gryta tills löken har mjuknat. Tillsätt passerade/krossade tomater, vatten och buljong, låt koka upp
Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter
Till mellis så fick det bli Sannas nyttiga Bananbröd, för vi hade två svarta bananer hemma som behövdes användas så då tänkte jag att jag gör detta recept eftersom det ska vara väldigt mogna bananer för mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.