Sila fonden genom en finmaskig sil, gärna en chinois för bästaresultat och pressa gärna lite med en slev eller liknande för att få ut så mycket smak ur koket som möjligt
Dock räknade jag inte med att de övriga ingredienserna i marängerna skulle göra smeten mer kompakt (skulle tagit ett tredje ägg), men det blev ändå väldigt goda brownies i muffinsformar
Bladen är milda och goda och passar i en sallad, på frukostmackan eller i pastanmed lite olivolja. Morotsblasten brukar jag göra smoothies av och samma sak med kålrabbibladen, broccolibladen och blomkålsbladen om jag inte bara strimlar dem och fräser snabbt med lite vitlök och serverar medpasta, örtkryddad olivolja, salt och peppar
Smula sönder buljongtärningen och blanda med sambal oelek, det kokta riset och den rivna löken. Mixa solroskärnorna fint (om du vill ha en lite nötigare smak kan du rosta solroskärnorna i en torr panna först och låta svalna innan du mixar)
Platta sedan ut dem lätt och lägg dem på en bakplåt med bakpapper. Det innebär att mjölet får chans att hinna svälla, på så sätt suger mjölet upp mer vätska och samtidigt bildas glutentrådar, vilket ger brödet en bra struktur och ett saftigare slutresultat
Och fort går det också, bara att följa medföljande instruktioner. Jag tycker inte det känns rätt att bara kasta, så jag bestämde mig för att koka sylt på bären
Långt från julmat och så himla frestande. Gissar att många med mig gärna växlar julskinka, janzon och sill mot massor med grönsaker och fräsch, lätt mat
Det är säkert någon gång varje månad som jag gör en rejäl sats med köttfärssås som vi äter till pasta ena dagen, och dagen efter varvar jag såsen med strimlad potatis, häller över lite mer grädde och gratinerar nå'n timme med lite ost på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.