Förutom att du kan dela med dig av både skördad rabarber och kan dela din planta och ge till någon annan som vill ha en planta i sin trädgård finns ett till tips, för dig som inte riktigt vet vad du vill göra med all denna syrliga härlighet
Klyv vaniljstångenpå längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur
(använder förresten samma utrustning när jag ångkokar, men då tar jag bara lite vatten på botten och låter locket stannapåtills grönsakerna är kokta av ångan – inte för länge, ju längre koktid desto fler vitaminer går förlorade
Det är säkert någon gång varje månad som jag gör en rejäl sats med köttfärssås som vi äter tillpasta ena dagen, och dagen efter varvar jag såsen med strimlad potatis, häller över lite mer grädde och gratinerar nå'n timme med lite ost på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.