T-benstek med rotfruktskaka, vitlökssauterad spenat och Café de Paris-smör. I fredags hämtade jag 6 stora, tjocka, feta och fina T-benstekar som vi specialbeställt i veckan. Det är första gången jag lagar T-benstek och senast vi åt det var i Miami 2011 och det var då vi blev fast. 4 st T-benstekar (4 cm tjocka)
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
T-BENSTEK MED MANDELBÖNOR. Till en riktig festmiddag kring grillen väljer vi T-benstek. 4 skivor T-benstek, ca 1 kg. 4 skivor T-benstek, ca 1 kg 1 dl grillolja
Och där stod han själv mitt i februarisnön och vände t-benstekar och stora bitar högrev. Det finns något sympatiskt med att man kan välja vilket alternativ man vill äta, ungefär som man gör när man äter smörgåsbord eller som det brukar se ut runt grillarna på sommaren
1 skiva T-benstek. Kärna ur, skölj och finhacka jalapeñon. Skala och finhacka vitlöken. Blanda limesaft och worcestershiresås med jalapeño och vitlök i en glasskål
4 skivor à 1½ cm tjocklek T-benstek eller clubstek. Gör iordning en utegrill eller använd elgrillen. Gnid in grillgallret med olja, salta och peppra köttet och grilla köttet 10 cm från glöden 4-5 minuter eller till önskad genomstekning
Grilla T-benstekarna på grillen. 4 T-benstekar. Mjukfräs löken i margarin i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt den koka ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.