Likadelar. Det skall nå upp lika högt i glaset som äggen. Låt kallna och skär i tre delar. Häll 6 eller 7 ägg i ett glas, ställ två lika stora glas bredvid
Tre lika stora glas. Tre lika stora glas. Efter att ha knäckt äggen i första glaset så mäter du sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp 50% mjöl och 50% potatismjöl. Efter att ha knäckt äggen i första glaset så mäter du sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp 50% mjöl och 50% potatismjöl
Knäck äggen i det första glaset och mät upp lika mycket socker i det andra. - Enklast är det att dela tårtbotten om man fryst ner den och sedan delar botten då den är halvtinad
Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”likadelar”. Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i glas 1. Anslagsringen fylls i regel upp till 2/3-delar av ringens höjd
Börja med att plocka fram 3 st lika stora glas. Sen häller du socker i exakt samma höjd som äggen i nästa glas och lika mycket mjöl+potatismjöl (2 delar mjöl och en del potatismjöl) i det sista glaset
Börja med att plocka fram 3 st lika stora glas. Sen häller du socker i exakt samma höjd som äggen i nästa glas och lika mycket mjöl+potatismjöl (2 delar mjöl och en del potatismjöl) i det sista glaset
Botten på " tre likadelar" metoden. Låt sedan svalna helt innan du delar den. Den enda skillnaden har varit att jag har använt mig av olika mängd ägg och bakpulver då jag har gjort dem i olika storlekar
Den senaste tiden har jag varit så trött på den traditionella tårtbotten enligt "tre lika" receptet. Jag har varit sugen på något nytt men inte velat gå allt för långt från "tre lika" principen som alltid ger höga och fina bottnar
Ägg, socker och mjöl i likadelar samt bakpulver är allt som behövs. Då får jag lika tjocka bottnar som inte sjunker heller och behöver mindre gräddningstid
Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset. Beräkning - Ägg Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.