Botten på " tre lika delar". Jag tar fram tre lika stora glas. Jag använde 8 mindre ägg i det ena glaset, mätte upp lika mycket socker i det andra glaset (Lika högt som äggen ) och. I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, plus 2 tsk bakpulver. Använder du stor form 24 cm sätt då i 8 stora ägg och 3 tsk bakpulver. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 2 tsk bakpulver. Jag använde mig av en mindre rund form, ca 18-20 cm i diameter. Grädda i nedre ugnen, 175 grader (förvärmd ugn ) ca 40-45 min. 3 tsk bakpulver. 1/3 mjöl. 1/3 potatismjöl. 1/3 kakao. ca 40-45 min
Tårtbotten. Lika delar. Det skall nå upp lika högt i glaset som äggen. Jag använde en ca 26cm springform till detta recept, vilket resulterade i en hög tårtbotten. Häll 6 eller 7 ägg i ett glas, ställ två lika stora glas bredvid. Tillsätt ca 3 tsk bakpulver i glaset med vetemjöl. Grädda, 175 grader 35-40 minuter. 35-40 minuter
Har ni hört talas om tårtbotten på "lika delar". Det här receptet på tårtbotten är utan tvekan det bästa jag har testat och jag gör det så fort jag ska baka en tårta
Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”lika delar”. Det är också det bästa sättet för att på ett enkelt sätt anpassa storleken på tårtbotten till så många bitar man vill ha
Det här är ett kanonrecept på en luftig tårtbotten. Ta tre lika stora glas och ställ bredvid varandra. Låt tårtbotten svalna en liten stund innan du stjälper upp den och tar av pappret
Detta är världens enklaste tårtbottenrecept och det blir så gott, lätt att dela är den med. Börja med att plocka fram 3 st lika stora glas. Sen häller du socker i exakt samma höjd som äggen i nästa glas och lika mycket mjöl+potatismjöl (2 delar mjöl och en del potatismjöl) i det sista glaset. Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg. Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg. Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg. 2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver. 4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver. 2 ägg- grädda ca 20 minuter. 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter. 5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter. 3 stora ägg. 4-5 stora ägg. 5-6 stora ägg. 2-3 ägg. 4-5 ägg. 2 ägg- grädda ca 20 minuter. 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter. 5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter
Blir ju mycket smidigare att dela tårta i tre lika dela med en tårtsåg än att skära själv. Har sett receptet "lika delar" på nästan alla bakbloggar som jag följer så det ville jag testa
Tårtbotten, eller anslag som det också heter, kan göras i väldigt många olika smaker och utföranden. Ett sorts anslag görs enligt principen "lika delar" och trots att det känns väldigt enkelt så blir resultatet riktigt bra
Detta är världens enklaste tårtbottenrecept och det blir så gott, lätt att dela är den med. Börja med att plocka fram 3 st lika stora glas. Sen häller du socker i exakt samma höjd som äggen i nästa glas och lika mycket mjöl+potatismjöl (2 delar mjöl och en del potatismjöl) i det sista glaset. Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg. Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg. Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg. 2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver. 4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver. 2 ägg- grädda ca 20 minuter. 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter. 5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter. 2-3 ägg behöver. 4-5 ägg behöver. 2 ägg- grädda ca 20 minuter 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter 5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Kommentarer
josefina.hein
Superbra recept! Blir jättefin, hög tårtbotten!
Logga in eller Registrera för att kommentera.