Knäck äggen i det första glaset och mät upp lika mycket socker i det andra. - Enklast är det att dela tårtbotten om man fryst ner den och sedan delar botten då den är halvtinad
Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”likadelar”. Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i glas 1. Anslagsringen fylls i regel upp till 2/3-delar av ringens höjd
Börja med att plocka fram 3 st lika stora glas. Sen häller du socker i exakt samma höjd som äggen i nästa glas och lika mycket mjöl+potatismjöl (2 delar mjöl och en del potatismjöl) i det sista glaset
Börja med att plocka fram 3 st lika stora glas. Sen häller du socker i exakt samma höjd som äggen i nästa glas och lika mycket mjöl+potatismjöl (2 delar mjöl och en del potatismjöl) i det sista glaset
Tårtbottnar. Tre lika stora glas. Tre lika stora glas. Efter att ha knäckt äggen i första glaset så mäter du sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp 50% mjöl och 50% potatismjöl. Efter att ha knäckt äggen i första glaset så mäter du sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp 50% mjöl och 50% potatismjöl. Tårtbottnar 27 ma
Förra veckan gjorde jag ju min första juliga tårta, ni vet den där tomten klättrar ner i skorstenen och den bestod bland annat utav pepparkakstårtbotten som jag tänkte dela med mig av ett busenkelt och bra recept som jag själv hittat på utifrån grunden likadelar (recept)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.