Tårta med blodapelsincurd, vaniljsmörkräm och maränger
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 175 g smör
  • rumsvarmt
  • 3 1/4 dl socker
  • 2 blodapelsiner
  • rivet skal
  • 3 stora ägg
  • 2½ dl filmjölk
  •  
  • Blodapelsincurd
  • 1 1/4 dl socker
  • 4 äggulor
  • 2 blodapelsiner
  • rivet skal
  • 3/4 dl pressad blodapelsinsaft
  • 50 g smör
  •  
  • Maränger (ca 60 små)
  • 2 stora äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  •  
  • Vaniljsmörkräm
  • 300 g smör
  • rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vispgrädde
  • ½ tsk vaniljpulver eller 1 krm vaniljextrakt
  • Eventuellt lite rosa pasta- eller hushållsfärg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.