Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Man ska försöka äta något syrat varje dag för att hålla magen i trim. Surt är super för hälsan. Forskning visar att hur vi mår många gånger återspeglar vår bakterieflora i tarmarna
Till julen som var testade vi att göra syrad rödlök. Oj, oj så gott men inte bara till julbordet. Receptet jag hittade innehåller lime och fick mig att tänka på sommaren
Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
Syrad Rödkåloktober 24, 2014 av Kristina Schöldström Lämna en kommentar. I dag har jag provat en ny variant av syrade grönsaker hittade ekologisk rödkål i affären häromdagen
Detta är en absolut favorit hos mig bland alla de syrade grönsakerna som jag brukar göra. Det blir extra fint och kul om du skär grönsakerna på olika sätt
Syrade grönsaker är något som gör magen mycket gott. Ge din mage lite syrande grönsaker varje dag och du kommer att göra din mage glad och stärka din tarmflora
Syrade grönsaker är fullproppade med nyttiga bakterier. Det tar en stund att göra, men sedan håller dem en evighet (men tanken är ju att de ska ätas upp)
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.