Inlägget Glutenfritt brödmedtranbäroch russin dök först upp på Ät bra, må bra. Finns det något bättre än en skiva nybakt brödmed ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
Här har jag bakat ett surdegsbrödmed valnötter ochtranbär i. Lycka till med ditt surdegsbröd. Surdegsbröd är något jag älskar men inte tar mig tid att baka så ofta
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det medoch det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
Ett riktigt gott och saftigt brödmed hela hasselnötter och bitar av färkt äpple. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och pensla lite matolja på brödens långsidor, så att dom lätt kan tas isär efter gräddningen
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebrödoch det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit
Blanda yoghurt och hett vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsätt resten av ingredienserna. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, den ska vara lite kladdig
Alla recept är gluten- och mejerifria. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.