Frittata är en italiensk klassiker som liknar en omelett. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Squashen fortsätter växa och jag försöker ha squash i allt jag lagar. Trots att vi försöker äta så mycket squash vi kan så har vi fortfarande några squashar kvar i kylskåpet och fler på gång i landet
Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Zucchinigratäng. 7 Maj 2017 /. 12. 37 /. Alla inlägg. /. Permalink /. 0. Gör din vanliga köttfärssås men mindre vätska, sen varvar du den med zucchini och keso, och avslutar med vanlig ost
SquashgratängEftermiddagen gick betydligt fortare än vad jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats på en lugn stund i soffan en stund men det hann jag inte med, det får bli nu ikväll istället
En enkel och god gratäng som passar till grillat. Squashgratäng2 squash1 stor purjolöksmör1 dl creme fracihe2 dl grädde2 dl riven, gärna lagrad ost1 tsk lökpulver eller örtsaltAnsa och strimla purjon
Att lägga in squash i ättikslag har jag, konstigt nog, aldrig tidigare tänkt på att göra. Jag hade en förutfattad mening om att squashen kanske skulle bli sladdrig och tråkig, men det blev den inte utan den blev väldigt krispig och fin (jag valde små squashexemplar)