Syltade kantareller. Den första sorten som kommer, sommarkantarellerna, är små, tjocka och fantastiskt goda att lägga in om man tröttnat på att frysa dem
Jag fick tag på en fin bit märgpipa i den annars så trista köttdisken på lokala ICA. På samma gång som jag är vansinnigt förtjust i vår CrockPot, är jag en smula rädd för att fastna i en rutin
Sylta. Putsa av de tunna hinnorna på sadeln, skär bort senorna som håller ihop leverns delar. Avsluta med att blanda pepparroten med dillen och toppa den varma syltan med
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.