Pulled salomon / Dragen lax 1. Skär snitt i laxen, fyll med riven ingefära, lime- & chiliskivor. 2. Innan man gräddar toppar man med teriyakisås och sesamfrön (om man vill) Svt
Kräft- och tomatströmming 600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde www.koket.se
Lime- och chiligravad lax Blanda salt, socker och vitpeppar. 5 dl salt. 3 krm salt. Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar Hemmets Journal
Ugnsomelett med svamp- och räkstuvningsalt och peppar. 1+1 dl mellanmjölk. Ingredienser 1 msk vetemjöl. 4 ägg. 1 tsk smör till formen. Svamp- och räkstuvning recept.mabra.com
Krämig gubbröra med Grana Padano 2 ägg 4 potatisar 80 g ansjovisfilé 2 msk färsk gräslök, finhackad 2 msk färsk dill, finhackad 1 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 50 g Grana Padano, riven salt svartpeppar www.koket.se
Pepparrotsägg med matjessill och syrad lök 75 g philadelphiaost. 3 tsk riven pepparrot. 6 hårdkokta ägg . 1 förpackning hela matjesfiléer, 200 g. dill www.carolineikoket.com
Matjeröra Gör så här. Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Skär sillen i små bitar. Blanda ägg, sill, rödlök, gräddfil och ost www.foodfolder.se
Gubbröra à la Per Morberg 4 ägg, hårdkokta 1 rödlök 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök) 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g) 1 rå äggula 1 tsk dijonsenap lite av ansjovisspadet salt peppar www.koket.se
Matjessilltallrik med brynt smör 4 hela matjessillfiléer, skurna i mindre bitar 400 g färskpotatis, kokt 4 ägg, kokta 1 kruka dill 1 kruka persilja 1 citron 2 dl gräddfil 100 g smör tunnbröd smör www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.