Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Semla i Finland = fralla i Sverige. Jag fick ett tips av på fastlagsbulle. Jag hade helt enkelt tänkt skippa den i år igen (för två år sedan åt jag en halv
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Ikväll startar Hela Sverige bakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula
Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
sverige limpa. Sen är jag redo att ta ta tag i dagen, idag hann jag med att baka lite matbröd innan jobbet, två Sverige limpor, kan varmt rekomendera dom så otroligt goda
Sveriges nationaldag. Idag är det Sveriges nationaldag. Jag tycker det är jättekul att det har blivit en helgdag och att fler i Sverige faktiskt har börjat fira vår dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.