1 äggula
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner i smesten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30*40 cm Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca: 5 min Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Drömrulltårta med smörkräm. Ikväll startar HelaSverigebakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula. Låt drömrulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras 175 g smör
Glutenfria Dumlemuffins. Ikväll startar HelaSverigebakar 2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok. 3 dl glutenfri mjölmix, el majsmjöl
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av HelaSverigebakar, sök på HelaSverigebakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Att baka småkakor är väl inget jag brukar göra, men det händer i bland. Jag och mitt barnbarn brukar baka hallongrottor och jag gör mina favoriter, mormor Gugges sockerkringlor till jul
I senaste avsnittet av HelaSverigeBakar var det småkakor som var veckans tema vilket jag älskade. n och undrat hur så mycket saker kan gå fel hela tiden
Öppna INTE ugnsluckan under tiden – då sjunker de ihop. De med limecurd ringlar du grön dekoratonschoklad på (om du inte hittar det – tag bara lite florsocker och några limeskal)
Sist jag var ute och flög köpte jag en jättestor vit Toblerone, och den kom till pass i fyllningen i stället för smörkräm som det vanligtvis brukar vara i drömrulltårta
Är du en av de som tror att glutenfria produkter gör bakningen krångligare. Mjölsorterna vete, råg och korn resulterar i en smidigare deg med bättre jäsegenskaper, men det finns glutenfria alternativ och smarta knep som ger samma effekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.