Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick
Toast påsvart trumpetsvamp i två lager. Svart trumpetsvamp med krutonger låter inte lika ballt. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället
2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Denna kladdis är gjord med bas påsvartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Sätt ugnen på 225 grader. 4 st tetrapak svarta bönor. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. 4 st tetrapak svarta bönor
Men, misströsta ej - som pausmusik tänkte jag bjuda på ett recept på en svartvinbärssorbet som jag nu lyckats göra två år i rad utan att ta en bild på skapelsen
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto med svart trumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.