Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick
Smörj gärna bakpappret och kanterna på formen lite lätt. Genom att blanda vanligt mandelmjöl med lite halvmixade oskalade mandlar blir botten lite "tuggigare" och knaprigare och matchar den söta och lena pannacottan/fromagen bättre
Toast påsvart trumpetsvamp i två lager. Svart trumpetsvamp med krutonger låter inte lika ballt. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället
Krydda med salt ochsvartpeppar. salt, svartpeppar. I stället tog jag rosmarin, trattkantareller i såväl färskt som torkat skick, vitt vin, lagerblad, och slutligen avsevärt mycket mindre av tomatkonserv än vad jag brukar
Och så hämtade jag Ann-Louise på Sturups flygplats och vi har haft en fin (men regnig) eftermiddag och kväll med besök på Lomma glassfabrik och sedemera mat och dryck vid köksbordet hemma hos mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.