Lite tinade hemmaodlade hallon och blåbär serverade med den här fräscha yoghurtsåsen passar perfekt att servera som en enkel dessert eller som en lite lyxigare frukost
Yoghurtsås med örter och äpple2 äpplen5 dl turkisk yoghurt2 dl färska, hackade örter, t e x persilja, basilika, timjan1 vitlöksklyftasalt och pepparSkala och kärna ur äpplena
Ingredienser4-5 hela stora tomater 1 schalottenlök 1 urkärnad röd paprika 3 stänglar blekselleri 3 vitlöksklyftor 1 mogen avocado Saften från en halv citron Några stänk tabasco Cirka 1 dl vatten Så här gör duMixa alla ingredienser som de är till en riktigt slät soppa
Kyl melonen. Skär av ett lock i sicksack med vass kniv så att kanten blir taggig. Gröp ur allt fruktkött i små fina kulor eller bitar med kuljärn eller liten vass sked
1. Rosta pumpakärnor och solrosfrön i lite olja i en stekpanna, salta och peppra. 2. Blanda turkisk youghurt, pressad citron, citronskal, pressad vitlök, riven ingefära, spiskummin, kanel, cayennepeppar och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.