Du kan anpassa dem helt efter smak. Att göra sushi hemma är både gott och roligt. Jag tycker dock att det är godast att servera dem ganska direkt efter att de har formats
Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
Sen känns det som sängläge efter det. Blev sjukt sugen på sushi förra veckan så jag googlade recept. Så var det tisdag och jag är smulans mindre trött än igår
Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
Men eftersom det går alldeles utmärkt att baka själv så lägger jag in ett recept jag hittat skrivet av Dalmatian Mom som jag provat själv och resultatet blev toppen
Det har stått på agendan ett bra tag nu och eftersom vi gärna ville ta hjälp av ett proffs första gången det skulle ske, så var Freddy inräknad i planerna
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Använd bambumattan för att rulla ihop sushin, när du kommer till den delen som inte har ris på sig stannar du till en stund
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Det där med mellanmål före eller efter träning är inte helt enkelt. Man tror att de ska vara nyttiga men när man tittar efter så är de fulla av, ja just det, socker
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.