Helafamiljen älskar kycklingilergryta, och jag gör ofta likartadevarianter men sällan samma. Snittaskinnet på kycklingen, lägg den i påsen och klappa inmarinaden
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Lägg ner allt i grytan med köttet. Smakligmåltid. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytani blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken ibitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 3) Lägg köttet ner i grytan. 4) Skala och skär potatis, morötter och löken ibitar. 5) Häll i vatten. 6) Dela buljongen ibitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad. 7) Sätt grytan ini ugnen. 4-6 st Potatis
Det är alldeles magiskt och vackert på kyrkogården vid Alla Helgonshelg. Åh det är helt enormt gott. Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.