Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Ett riktigt gott och saftigt bröd med hela hasselnötter och bitar av färkt äpple. Grundreceptet är från Brunkebergs bageri, men jag har gjort lite ändringar så det blev lite av mitt eget
1 dl hackade aprikoser o fikon (1/2 dl varje ). Grädda 25-30 min, brödet ska låta lite ihåligt när du knackar i botten. 1 dl hackade aprikoser o fikon (1/2 dl varje )
Aprikoser,. 10 strimlade torkade aprikoser. Grädda i ca 45-50 minuter tills ytan känns stum när man knackar på den. 2014-11-07 @ 23. 10 strimlade torkade aprikoser
GRATINERAD CHEVRE MED NÖTTER OCH TORKAD FRUKT 1 chevre skiva (ca 2 cm hög)1 dl hasselnötter1 msk tranbär (torkad aprikos)1 msk honung (agave) Sätt ugnen på 225 grader. Gratinerad chèvre med nötter, aprikos och agave 1 chevre
400-450 g vatten. Lufta ugnen lite efter 15-20 minuter. 400-450 g vatten. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. -) Perfekt. -). 1-1½ tsk salt. Täck med plastfolie och låt stå varmt 8-10 timmar. Täck igen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, tar ca 2-3 timmar. Efter 10 minuter så sänker man värmen till 200 grader och låter brödet stå ytterligare 35-40 min. 1-1½ tsk salt. 35-40 min T
-)Förbered en jäskorg med rikligt med mjöl. -)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. Fortsätt att vädra var femte minut tills brödet stått inne totalt 30-35 min
Jäs ytterligare 1-1½ timme. Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten. Låt svalna till fingerljummet. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och häll i det och surdegen
5 dl vatten, ca 23 - 24 C varmt. Täck bunken med ett lock eller med plastfolie och låt degen jäsa på en varm plats i minst 6 - 8 timmar (jag lät min deg jäsa i skåpet över kylen över natten). Ställ formarna på en varm plats och låt bröden jäsa i ca 4 - 5 timmar. Sänk ugnsvärmen till 225 C och grädda bröden i i 30 - 40 minuter eller tills de är 98 C inuti. 5 dl vatten, ca 23 - 24 C varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.