Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 0,5 tsk salt. 2, 5 dl strösocker. 4,5 dl vetemjöl. 0,5 tsk bikarbonat. 5. Sätt ugnen på 175 grader. 12-15 minuter mitt i ugnen. 0,5 tsk salt. 2, 5 dl strösocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 0,5 tsk bikarbonat
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 5 dl vetemjöl. 1 dl sötmandel. Sätt ugnen på 175 grader. 5. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 5 dl vetemjöl. 1 dl sötmandel
Skala och dela äggen. äggen i 5 min. 50g färskost tex Philadelphia. 5 skivor kavring. 50g smör. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i ca 5 min. 50g färskost tex Philadelphia. 5 skivor kavring. 50g smör
5 dl mjöl. 5 dl mjöl. Dag 1. Blanda mjöl, vatten och socker i en skål och vispa om. Täck skålen med plastfolie eller en fuktig duk och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Låt degen jäsa till minst fem gånger, tar 5 - 10 timmar. Min deg brukar börja stiga där efter 1-2 timmar och sen i nåt skede verkar den ta fart och där vid 10-12 timmar så har den stigit 5-10ggr. Sen in i ugnen i 250 grader i 20 minuter, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 35 minuter. 250 grader. 35 minuter
450 g ljummet vatten. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 min men nu på full hastighet. Låt ligga i 45 min. Upprepa punkt tre efter ytterligare 45 min. Sätt ugnen på 250 grader då du ser att brödet nästan jäst klart. 450 g ljummet vatten
Det hela skötte sig nästintill helt själv, förutom att jag fick blanda ihop ingredienserna, men det är ju inte så betungande precis Sedan i stort sett lägg ut degen och skära i tre delar och in i ugnen
Jag har läst på och det tar 5 dagar så vill jag baka på torsdag så får jag sätta igång nu. )100 g rårivet äppleBlanda vatten, 35 grader, med mjöl och rårivet äpple i en rostfri bunke. Fyll på¨med 2 dl vatten, 35 grader, och 200 g mjöl. dag 5Nu är surdegen färdig. 35 grader. 5Nu är surdegen färdig
Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra. Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl vetemjöl så att degen blir slät. Tillsätt 1 dl vatten och 1,5 dl vetemjöl. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1,5 dl vetemjöl. Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 2 msk vetemjöl. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. 1,5 dl vetemjöl. 0,5 dl vatten. 45 grader. 0,5 dl vatten. 45 grader
Här kommer julgodis nummer 5. 5. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 5. . Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Dela smöret i bitar och smula jästen. 50 g jäst. 15 g ljus sirap. Sätt ugnen på 225 grader. Gräddas i mitten på ugnen i ca 15 min, eller tills de fått färg. 50 g jäst. 15 g ljus sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.