Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
4. . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
4 dl) ekologiskt rågmjöl300 g (3 dl) fingervarmt vatten1 1/2 tsk salt1 rågad msk kumminkummin och rågmjöl på brödetBörja kvällen innan du vill äta brödet (du skall ha tid fortsätta c. 4 dl
Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Ställ i kylen minst 4 timmar. 30-40 st
1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 4. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här
Det hela skötte sig nästintill helt själv, förutom att jag fick blanda ihop ingredienserna, men det är ju inte så betungande precis Sedan i stort sett lägg ut degen och skära i tre delar och in i ugnen
Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 2 msk vetemjöl. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. 45 grader. 45 grader
4 msk kakao. 4. 4 msk kakao. . Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Dela smöret i bitar och smula jästen. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 24 runda kakor. Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.