Det där kan ju verka lite retligt, men för egen del så är just det där som lockar med att baka med surdeg, ingen kan säga åt mig hur jag ska göra, jag måste själv förstå
3. . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st. 3. 2-3 cm i diameter. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Lätt modifierat Pain de Martin rågbröd med kumminKväll30 g surdegsrot60 g (1 dl. ) ekologiskt rågmjöl100 g (1 dl) fingervarmt vattenMorgon180 g surdeg220 g (3 dl) ekologiskt vetemjöl200 g (c. 4 dl) ekologiskt rågmjöl300 g (3 dl) fingervarmt vatten1 1/2 tsk salt1 rågad msk kumminkummin och rågmjöl på brödetBörja kvällen innan du vill äta brödet (du skall ha tid fortsätta c. Ställ burken varmt (23 grader. Samtidigt blandade jag 2 msk rågmjöl med 3 msk vatten i surdegsroten och ställde också den burken ovan om kylskåpet, det gäller hålla magin vid liv. Sen in i ugnen i 250 grader i 20 minuter, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 35 minuter. 30 g surdeg. 3 dl. 300 g. 3 dl. 3 msk vatten. 35 minuter
Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 30-40 st. 30 cm. 3 dl salta cashewnötter
Det hela skötte sig nästintill helt själv, förutom att jag fick blanda ihop ingredienserna, men det är ju inte så betungande precis Sedan i stort sett lägg ut degen och skära i tre delar och in i ugnen
dag 1-32 dl vatten200 g råg- eller vetemjöl (väg ingredienser som anges i gram. )100 g rårivet äppleBlanda vatten, 35 grader, med mjöl och rårivet äpple i en rostfri bunke. Ställ burken på en varm plats, idealiskt är 26-30 grader, i 3 dagar. Fyll på¨med 2 dl vatten, 35 grader, och 200 g mjöl. 1-32 dl vatten. 26-30 grader. 3 d. 35 grader
Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra. Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg
Dela smöret i bitar och smula jästen. 300 g becel gold. Låt vila ibunken 30 min, eller till dubbel storlek. Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa till dubbel storlek, eller ca 30 min. 300 g becel gold
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.