Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker
Hummus i förgrunden, baba ganoush längst bak till vänster och röd sås till höger. De här goda smårätterna brukar jag använda som tillbehör till olika maträtter influerade av det arabiska köket
Idag ska jag presentera mina Sugar Cookies som jag gjorde med brush embroidery teknik. Att göra Sugar cookies bli fina finns många olika sätt att dekorera
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gjorde baba ganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
Som ni vet så har Malin på Sugar Coated haft Dulce de leche dagar. Alla recept hittar du, förutom hos Malin även här om du söker på Sugar Coated eller tittar under menyn Bloggvänner
Ja, till och med till makrill. -) Kanske inte det första man tänker på, att man ska servera Baba ganoush till stekt makrill men det var faktiskt jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.