Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Om du inte får tag på den så använd vanlig fet yoghurt istället med lite salt i. När svärmor gör denna så friterar hon även mynta och lök som hon dekorer med ovanpå samt toppar med extra kashk/yoghurt och valnötter
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd. En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig
Vi lyckades nämligen trolla bort ett gammalt inlägg med vårt favoritrecep på jordnötssås, eller sataysås, i vår iver att ta med det på en av våra veckomatsedlar och vi lyckas inte för allt i världen att få tillbaka det på sin gamla plats igen
Jag kan inte direkt säga ”slit det med hälsan”, för ordet hälsa passar väl inte så bra ihop med denna krämiga, nötiga, salta sås – men ni förstår vad jag menar, slit det väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.