Vegetarisk entrerätt

Vegetarisk entrerätt

  • 8 Recept
Sudanesisk aubergineröra med jordnötssås

Sudanesisk aubergineröra med jordnötssås

2 aubergines, ca 600 g 1 tsk salt 0,5 dl olja (att steka i). 1Sås1 gul lök (stor eller 2 små) 2 klyftor vitlök 1 tomat (stor) 4 msk rapsolja (att steka i) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk malen gurkmeja 0,5 tsk sju kryddor (kryddblandning från Mellanöstern) 0,5 tsk rökt paprikapulver 1,5-2 dl jordnötssmör 0,5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning salt peppar
Vietnamesiska färska vårrullar med två dipsåser

Vietnamesiska färska vårrullar med två dipsåser

8 st. 8 blad av torkat rispapperca 40 st. räkor (av 1/2 kg räkor med skal)30 – 40 g torkade mungbönsnudlar16 färska blad av thailändsk basilika3 dl (30 g) färska korianderblad1 medelstor morot, skuren i korta tunna strimlorrivet skal av 2 lime40 ml söt chilisåsDipsås1
Vegetarisk wrap med avocadochimichurri

Vegetarisk wrap med avocadochimichurri

Gör så här. Skär grönsakerna i skivor på längden, stek hårt i olja. Finhacka ingredienserna till dressingen, smaka av med salt, fond, svartpeppar och eventuellt lime och socker
Vietnamesiska rispappersrullar

Vietnamesiska rispappersrullar

Rullarna kan göras helt vegetariska, men jag kan också tänka mig att strimlor av snabbstekt biff eller lammfilé (mycket varm panna, rosa i mitten) kan fungera fint
Zucchinifritters

Zucchinifritters

2 dl vetemjöl. 1 dl växtmjölk, t ex sojamjölk
Gul gaspacho

Gul gaspacho

1. Sätt ugnen på 200°C, 2. Dela och kärna ur paprikan, skär den i bitar. Skala lök och vitlök, skär dem i grova bitar