Sås, salsa och annat rörigt

Sås, salsa och annat rörigt

  • 93 Recept
Sps, salsa och annat rörigt
Soltorkad tomatsås

Soltorkad tomatsås

2 dl crème fraiche 6 st soltorkade tomater i olja 0,5 tsk salt ev. 1 krm grovmalen svartpeppar
BACONAIOLI

BACONAIOLI

Blanda majo, creme fraiche, vitlök och baconsmulorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda majo, creme fraiche, vitlök och baconsmulorna
Ramslökspesto

Ramslökspesto

Riv parmesanosten fint och blanda ihop med mixen. Smaka av peston med salt och nymalen svartpeppar. Mixa ramslök tillsammans med pinjenötter, tillsätt rapsoljan i en tunn stråle
Barbecuesås

Barbecuesås

Skala och hacka lök och vitlök och fräs utan att det får färg i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer socker och/eller vinäger
Pizzasås

Pizzasås

Fräs hackad lök och finhackad vitlök i en kastrull med olivolja tills löken är mjuk och blank. Tillsätt tomater, chilisås, salt, peppar och oregano och sjud såsen i ca 20 minuter
Hemgjord tacosås

Hemgjord tacosås

Ochsalsan var slut. Men självklart smakar salsan bäst om den får stå en stund i rumstemperatur innan middagen
Magnus Kebabsås

Magnus Kebabsås

Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 msk apelsin juiceBlanda alla ingredienser och rör om. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Kebabsås

Kebabsås

Ingredienser3 dl gräddfil2 msk majonäs3 msk chilisås½ tsk sambal olek1 tsk italiensk salladskrydda1 vitlöksklyftaSvartpeppar och vitpepparev. 13 dl gräddfil2 msk majonäs3 msk chilisås½ tsk sambal olek1 tsk italiensk salladskrydda1 vitlöksklyftaSvartpeppar och vitpepparev
Tzatziki med äpple

Tzatziki med äpple

Köttfondue med pepparrotssås, saffran och tomatsås och kall. Jordgubbssalsa med lime och chili. Grillad hängmörad högrev med rödvinssmör, potatisgratäng och smörstekta
Elsas Kalasmat - Morotstzatziki

Elsas Kalasmat - Morotstzatziki

och gräslöksblommor. Salt och peppar. Riv morötterna grovt och vitlöken fint på rivjärn. Blanda med olivolja och yoghurt