Stuvad vitkål
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 min Tillagningstid 25 min Totala tiden 35 min Det här är en av mina personliga favoriter att äta under julen, den stuvade vitkålen. Vi har gjort den tidigare men det här året har vi vidareutvecklat den lite så att den får ytterligare mer smakrymd. Rätten fungerar perfekt som en enkel lunch eller som ett tillbehör till middagen, kanske att ersätta potatisen eller pastan. Till de allra minsta är det bra att finhacka kålen innan man bryner den. Tips är att använda den stuvade vitkålen på julbordet att äta tillsammans med de kryddiga julköttbullarna. Den fungerar även att äta under mellandagarna tillsammans med resterna av julskinkan som en egen rätt. Författare: Mejas Mat Recept typ: Förrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 4 Ingredienser Bebis: 300g vitkål 25 g skirat smör 1 msk vetemjöl 1½ dl havregrädde ½ krm muskot 1 msk persilja saften av ½ apelsin Vuxen: 600g vitkål 50 g smör 2 msk vetemjöl 3 dl grädde 1 krm muskot 3 msk persilja saften av 1 apelsin 1 tsk havssalt Instruktioner Skölj vitkålen och skär den i bitar. Smält smöret/häll i olivoljan i kastrullen och lägg i kålen. Bryn kålen på medelstark värme i ca 10 minuter tills den är något genomskinlig. Sprinkla över mjölet och blanda. Häll i lite av mjölken och blanda, häll sedan på resten av mjölken och låt koka upp och sedan sjuda på låg värme i 20 – 25 minuter tills kålen är lite mjuk och al dente. Mät upp muskot och persilja och blanda i. Pressa i apelsinsaften och blanda. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.Bebis 6 -10 mån: Till de allra minsta är det bra att finhacka kålen innan man bryner den. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.