Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Blev så sugen att jag var tvungen att slå slag i saken och veva ihop en smet
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
Veckomatsedeln för vecka 41 är här och den börjar med förberedelser inför söndagens efterrätt, vi avslutar nämligen veckan och helgen med en klassiker från 70-talet - inkokta päron med smak av ingefära
Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt