Servera med kokosris. Woka citrongräs, charlottenlök och chilifrukt ca 3 minuter. Tillsätt det strimlade köttet och woka ca 5 minuter eller tills köttet är ordentligt brynt. Tillsätt tamarindpasta, pressad lime, fisksås, socker och papaya och woka ytterligare 4 minuter eller tills alla ingredienserna är genomvarma. 2 stjälk(ar) citrongräs. 3 msk tamarindpasta
Skär lövbiffarna i strimlor och lägg i en plastpåse, riv apelsinen och pressa den, blanda saften och det rivna apelsinen, häll det sen i plastpåsen med köttstrimlorna
Servera med kokta glasnudlar. Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime
Fördela den strimladebiffen över pastan och ringla sedan lite sås över. Här ”pimpade” jag den med strimlor av rosastekt ryggbiff, pappardelle con gorgonzola e tagliuzzato manzo
Strimladbiff i krämig rödvinssås. Det blev ravioli med fyllning av svamp och till det lagade jag till en sås med hängmörad biff från Hälsingestintan som fick simma i rödvin och grädde
Tortilla medstrimladbiff, guacamole & grönsaker (bild. Stekte sedan upp biffen, gjorde guacamole, skar upp lite grönsaker och serverade det hela i mjuka (uppvärmda) tortillabröd med lite creme fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.